GroenLinks: “Amstelveen laat kwetsbare groepen in de kou staan”

GroenLinks is van mening dat Amstelveen de verkeerde keuze maakt door in de Woonagenda de prioriteit te geven aan midden- en hoge inkomens in plaats van de grote problemen in de sociale sector aan te pakken.

Het college van B&W maakt in de Amstelveense Woonagenda een keuze voor de midden- en hogere inkomens en ziet de doorstroming vanuit de sociale sector als enig wondermiddel om de grote problemen op de woningmarkt te lijf te gaan. GroenLinks wil dat de voorraad sociale huurwoningen op peil blijft en dat de huren betaalbaar blijven. GroenLinks-raadslid Martin Kortrekaas: “Amstelveen laat kwetsbare groepen in de kou staan met beleid dat al jaren niet werkt en waarbij de wachttijden voor mensen die een sociale huurwoning zoeken alleen maar verder oplopen.”

“Amstelveen laat kwetsbare groepen in de kou staan”

GroenLinks liet eerder ook weten meer maatregelen te willen voor het energiezuinig maken van de woningvoorraad. Bekijk ons artikel en item daarover hier.

Lees ook: Lange wachtlijst huurwoningen ‘Schande van Amstelveen’

Lees ook: GroenLinks wil vaart maken met lokale duurzaamheid