GroenLinks wil geen wilde vogelshows in Amstelveen

Bij een evenement afgelopen zaterdag op het Stadshartplein waren er niet alleen kraampjes en kermisattracties aanwezig, maar was er ook een show met uilen te zien. GroenLinks vindt dit niet kunnen en vraagt om opheldering.

Kinderen konden tegen betaling een van de vogels aaien die vastgeketend zaten aan houten blokken en zonder beschutting en drinkwater op het  plein stonden uitgestald. De partij laat weten dat shows met wilde dieren niet passen bij de manier waarop we in Amstelveen omgaan met dieren. De fractie van GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld om opheldering te krijgen of het College hiervan op de hoogte was en hoe daarmee wordt omgegaan.

De Vogelbescherming Nederland en enkele andere organisaties spreken zich al jaren actief uit tegen dit soort shows. Er wordt een verkeerd beeld van wilde vogels gegeven en het welzijn van vogels zou vaak niet op de eerste plaats staan. In 2015 werd al het verboden om wilde dieren in circussen te houden, maar dit geldt niet voor presentaties van wilde vogels.