Hockeyvereniging Myra ontvangt 1.500 euro van Vriendenloterij

Hockeyvereniging Myra uit Amstelveen is één van de succesvolste deelnemers aan de Vriendenloterij hockeyactie en ontvangt daarom een cheque van 1.500 euro. De club wil dit geld besteden aan nieuwe speelvelden.

Eelko Plomp, penningmeester bij HV Myra: “Door het enthousiasme van de team Heren 1 en Dames 1 zijn er zoveel loten verkocht. Het geld gaan we besteden aan een nieuw waterveld en een semi-waterveld. Enkele velden zijn nu aan vervanging toe en aangezien we op hoog niveau spelen, moeten er op korte termijn nieuwe velden komen. Wij zijn heel blij met deze extra bijdrage!”

De hockeyactie

De actie vond plaats in december, januari en februari waaraan 27 hockeyclubs meededen. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De Vriendenloterij keert extra geldbedragen uit aan hockeyclubs die tijdens de actie de meeste loten hebben verkocht, Myra eindigde hiermee op de derde plaats. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die de clubs en verenigingen vanaf de hockeyactie genereren.