Hondenbelasting in Amstelveen: moet het blijven?

In tegenstelling tot Amsterdam en Bloemendaal die dit jaar hondenbelasting hebben afgeschaft, moet je in Amstelveen nog wel gewoon betalen. Maar hoeveel eigenlijk, en zijn de Amstelveense inwoners het hier ook mee eens?

Gelukkig ben je in Amstelveen niet het duurste uit voor je hond, dat zijn ze dit jaar in Rotterdam: voor je eerste hond betaal je daar 114,50 euro en voor je tweede hond 180,50 euro. In Amstelveen betaal je voor je eerste hond (slechts) 60,77 euro en voor je tweede hond 91,18 euro.

In Aalsmeer en Uithoorn betaal je iets meer: voor je eerste hond in Aalsmeer moet je 73,45 euro betalen en voor je tweede hond 88,75 euro. In Uithoorn bedraagt dit 83,79 euro voor zowel je eerste als tweede hond.

Moet de hondenbelasting ook in Amstelveen worden afgeschaft? Of is het juist goed, en zou er ook kattenbelasting moeten komen? We gingen vandaag de straat op en vroegen het de mensen.