Niet iedereen blij met nieuwe festiviteitenplek Ouderkerkerplas

Amsterdam heeft zoveel evenementen dat de stad er bijna geen ruimte meer voor heeft. Een van de alternatieve locaties voor alle festiviteiten is de Ouderkerkerplas. Maar niet iedereen is daar blij mee.

Omwonenden hebben zich verenigd in de actiegroep ‘Voorkom mega-events Ouderkerkerplas’. In de ongerepte natuur gingen we met ze in gesprek. “Daar zal het Cirque du soleil komen, er zullen een aantal bomen gekapt moeten worden en er komt zo’n 20.000 vierkante meter asfalt te liggen.” vertelt Bernadette Zumpolle. Het circus zal naar verwachting in 2018 om de twee jaar acht weken lang voorstellingen geven.

Commerciële activiteiten

Het gebied maakt nu nog deel uit van het Natuurnetwerk Nederland, wat volgens het bestemmingsplan uitsluitend kleinschalige recreatie toestaat. Echter wil de gemeente dit aanpassen, het uitgangspunt om de natuur te beschermen wordt losgelaten om commerciële activiteiten mogelijk te maken.

Bekijk hierboven ons item.