Intouchables in Schouwburg Amstelveen

Het theaterstuk gebaseerd op de film Intouchables staat op vrijdag 25 maart én zaterdag 26 maart in Schouwburg Amstelveen. Intouchables is het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en de uit de Banlieues afkomstige ex-gedetineerde Driss.

Huub Stapel speelt de rol van de schatrijke miljonair Philippe. Door een val bij het paragliden, heeft hij een hoge dwarslaesie opgelopen en vecht hij tegen het passieve leven. De straatarme Driss, gespeeld door Cyriel Guds, is een ex-crimineel uit de Banlieues van Parijs. Zijn leven lang heeft hij nog geen echte baan gehad en vecht hij tegen een leven vol criminaliteit. Het leven van beide mannen wordt op de kop gezet als Driss de persoonlijk verzorger van Philippe wordt. Philippe wordt uitgedaagd door het lef, de overlevingsdrift en de humor van Driss, die op zijn beurt een wereld betreedt die in werkelijk niets op de zijne lijkt. De mannen zoeken naar spanning en avontuur, dagen elkaar uit en langzaam ontstaat een intense vriendschap.

De film Intouchables van Olivier Nakache en Éric Toledano was in 2011 een enorme hit en veroverde de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film en met 50 miljoen bezoekers wereldwijd is het de best bezochte Franse film ooit.

Cast
Spel: Huub Stapel, Cyriel Guds, Hanneke Last, Emilie Post en Urmie Plein
Tekst: Dick van den Heuvel, Peter de Baan
Regie: Peter de Baan
Meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.