IVN benoemt gastheren landschap Amstelland

Tijdens vier bijeenkomsten hebben 21 ondernemers en organisaties die werken in de recreatie en het toerisme kennis opgedaan over de natuurwaarden, cultuur- en landschapshistorie van Amstelland. Het idee van de training komt van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).

Met de training kunnen ze hun gasten beter informeren en het verblijf in Amstelland nog aantrekkelijker maken. Net zoals Axel Groenveld van de ponymanege Equito:” Ik kom hier niet vandaan, dus dan is het leuk en fijn om wat te weten over het gebied waar je woont en werkt. Tegelijkertijd was dit een mooi moment om collega’s uit het gebied te leren kennen.

De ondernemers en organisaties mogen zich nu gastheer van het Amstelland noemen. “Het belangrijkste is dat ze gaan samenwerken en met elkaar arrangementen maken voor hun gasten,” aldus Corine Bok van het IVN.