KVGO aan Startbaan maakt plaats voor 18 woningen

Het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) gaat het kantoorpand aan de Startbaan verlaten. Op de plek zullen 18 nieuwe eensgezinswoningen verrijzen, meldt makelaar Brockhoff op zijn site. De woningen gaan deel uitmaken van het project Greenstart. Dit project wordt op het ogenblik gerealisseerd op het Snelliusterrein. Brockhoff verwacht dat de verkoop van de 18 woningen nog dit jaar kan starten.

Het KVGO is een werkgeversorganisatie voor de grafische industrie. Het aantal leden is sinds eind jaren ’90 echter fors teruggelopen. Het personeelsbestand moest daarom ook inkrimpen en er kan nu worden gesteld dat het kantoorpand aan de Startbaan 10 simpelweg te groot is voor de organisatie. Het KVGO heeft wel kenbaar gemaakt graag in Amstelveen te blijven,