Lezing Café Montpensier: Is vrede in Syrië mogelijk? 

Café Montpensier wordt op vrijdag 11 maart weer geopend. Dit keer spreekt arabist Eildert Mulder over de vraag of er vrede in Syrië mogelijk is. De conclusie waartoe Mulder komt lijkt een dilemma: ingrijpen leidt voortdurend tot nog ergere problemen en niet ingrijpen kan eigenlijk niet meer.

Eildert Mulder is behalve arabist ook Midden-Oostendeskundige en redacteur bij Trouw. Begin jaren tachtig diende hij verschillende malen als kapitein-tolk bij de bataljonstaf van het Nederlandse detachement van de vredesmacht Unifil in het zuiden van Libanon. Door studie en zijn verblijf  heeft hij een grondige kennis van binnen uit opgebouwd. Vanuit de perspectieven die dat geeft spreekt hij over de vraag: is vrede in Syrië mogelijk? Mulder is vooral bekend om zijn heldere analyses.

Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.