Minstens 75.000 euro extra kosten voor zwembad Poel

Het budget voor het nieuwe zwembad in de Poel gaat met minimaal 75.000 euro overschreden worden. Dat blijkt uit de programmarekening 2015 van de gemeente die begin april in diverse gemeentelijke commissies gaat worden behandeld. Duurdere aanleg van de nutsvoorzieningen, niet ingecalculeerde aanpassingen aan de oever en extra opslagkosten zijn enkele complicaties die ervoor zorgen dat het budget gaat worden overschreden.

Vanwege een bezwaar moet er ook nog extra onderzoek naar eventuele geluidsoverlast worden gedaan. Daarnaast valt de kostenpost voor het vervoer van het zwembad na een second opinion hoger uit dan verwacht.

De verwachting is nog steeds dat het zwembad deze zomer gaat worden geopend. Binnenkort zal de exploitant worden bekendgemaakt. RTVA heeft al enkele horecaondernemers gevraagd waarom zij geen interesse hebben in de exploitatie. De algemene tendens in de antwoorden is dat er geen goed verdienmodel wordt gezien in de weersgevoelige horecafaciliteit.