Ode aan Billie Holiday in Schouwburg Amstelveen

Lady sings the blues. Billie Holiday liefhebbers kunnen op 26 maart hun hart ophalen in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen. In Addicted to Blues geeft Sophia Wezer u een intiem kijkje in het leven van de legendarische jazz- en blueszangeres Billie Holiday. Ze groeit op onder erbarmelijke omstandigheden voor ze doorbreekt als zangeres. Maar de zelfkant houdt zijn  onweerstaanbare aantrekkingskracht en ondanks haar successen brandt ze op door alcohol, drugs en een uitputtend nachtleven en sterft op 44-jarige leeftijd.

Addicted to Blues neemt u mee naar het eind van de jaren vijftig, als in grote delen van Amerika zwart en blank nog gescheiden van elkaar leven. In Carnegie Hall bezoekt de blanke elite voor het eerst een concert van Billie Holiday. We zien haar vlak voor middernacht, als ze zich voorbereidt op het historische optreden. Aan de hand van klassiekers als Strange Fruit en End Of The Affair zien we hoe Billie Holiday weet vast te houden aan het grootste goed in haar leven: de muziek.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen