Politie Amstelveen zet ’track en trace’ fietsen in

In samenwerking met de gemeente Amstelveen gaat de politie fietsen met ’track en trace’ inzetten met als doel het aantal diefstallen van fietsen terug te dringen en fietsendieven op heterdaad aan te houden.

Het gaat om normale fietsen die zijn voorzien van een ’track en trace’ zender. De fietsen worden gestald op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen. Zodra de fiets, die overigens goed is afgesloten is, zich in beweging zet komt er op de meldkamer een seintje binnen. Door de zender te volgen  is eenvoudig vast te stellen welke weg de gestolen fiets aflegt. Op deze wijze kan de politie verdachten van diefstal of heling van fietsen eenvoudig op heterdaad aanhouden.

Positieve ervaringen

De politie Amsterdam heeft positieve ervaringen met ’track en trace’. In meer dan 100 gevallen werden fietsendieven op heterdaad betrapt.

Lees ook: Bromfietscontrole in Amstelveen levert 50 boetes op