Première Dansen met de vijand in Schouwburg Amstelveen

De muziektheaterproductie Dansen met de vijand is gebaseerd op het succesvolle boek Tante Roosje van Paul Glaser. De voorstelling gaat op woensdag 30 maart in première in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen.

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuitte Glaser op het schokkende en meeslepende verhaal van tante Roosje, een jonge Joodse danslerares. Wie was er goed en wie was er fout? Wanneer de nazi’s de macht grijpen, begint voor haar een levensgevaarlijk avontuur, zeker als haar man zich aansluit bij de NSB. Ondanks alles probeert Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Het leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Glaser confronteert de lezer met het gegeven dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel zijn als het lijkt en dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.

Dansen met de vijand bevat behalve hits uit de jaren dertig ook liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf, terwijl ze in de kampen verbleef. Ook ziet u nooit eerder vertoonde film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen