Schiphol niet langer in top 10 beste luchthavens

Schiphol staat dit jaar niet meer in de top 10 van ’s werelds beste luchthavens. Vorig staat stond de luchthaven nog op plaats negen, dit jaar is hij gezakt naar de dertiende plaats.

Ten opzichte van de concurrentie zakt Schiphol steeds verder weg; in 2013 werd de Nederlandse luchthaven nog als twee na beste airport ter wereld beoordeeld. Dit jaar is Schiphol onder meer voorbijgestreefd door de luchthavens Osaka-Kansai (9), Doha (10), Tokio-Narita (11) en Frankfurt (12).

De beste luchthaven van de wereld is opnieuw Singapore Changi Airport. De lijst van ’s werelds beste luchthaven is samengesteld door SkyTrax, een organisatie die doorlopend onderzoek doet naar de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. De ranglijsten worden samengesteld op basis van de ervaringen van reizigers.

Top 15 2016 World Airport Awards

1 Singapore Changi
2 Incheon Intl Airport
3 Munich Airport
4 Tokyo Intl Haneda
5 Hong Kong Intl Airport
6 Centrair Airport
7 Zurich Airport
8 London Heathrow
9 Kansai Intl Airport
10 Doha Hamad Airport
11 Narita Intl Airport
12 Frankfurt Airport
13 Amsterdam Schiphol
14 Vancouver Airport
15 Helsinki Airport