Vooraankondiging Veteranendag in Amstelveen

De jaarlijkse Veteranendag in Amstelveen wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 11 juni. Die dag is er om 11:30 uur een korte ceremonie op het voorplein van het Raadhuis aan de Laan Nieuwe Amstel.

Iedereen is daarbij van harte welkom. Voor alle in Amstelveen omwonende veteranen is er in het raadhuis een informele ontvangst van 12:00 tot 14:00 uur. In Amstelveen wordt sinds 2007 een lokale Veteranendag gehouden.

Burgemeester Van ’t Veld: “Leven in vrijheid is een waardevol bezit.”

Burgemeester Van ’t Veld: “Leven in vrijheid is een waardevol bezit. Zowel in het verleden als tegenwoordig worden militairen ingezet ten dienste van vrijheid, vrede en veiligheid. Al die militairen en oud-militairen verzetten belangrijk werk onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Daarvoor verdienen zij waardering en respect. En dat brengen we graag nog eens extra tot uiting tijdens deze lokale Veteranendag”.

De veteranen kunnen in de komende periode – op basis van de gegevens van het Veteraneninstituut – een persoonlijke uitnodiging voor de lokale Veteranendag en naderende informatie over de invulling daarvan tegemoet zien.

Lees ook: Oorlogsveteranen herdacht in Oude Dorp