Waarschuwing voor hockeysters van VVV: ‘Fiets niet alleen naar huis’

Vrouwelijke leden van hockeyvereniging VVV wordt aangeraden om ’s avonds na een training of wedstrijd niet alleen naar huis te fietsen, maar in groepjes.

Dit is naar aanleiding van een jonge vrouw die afgelopen vrijdag  bruut werd verkracht op De Borcht. Op de weg tussen Amsteldijk en Europaboulevard werd ze de bosjes ingetrokken, mishandeld en verkracht. Ze liep hierbij een gebroken oogkas en een hersenbloeding op.

De club schrijft in een mail aan hun leden: ‘Een aantal dames van VVV is, toen ze afgelopen zondagavond van de club naar huis fietsten, op de Amsteldijk gewaarschuwd door een tegemoetkomende vrouw, voor een man die zich verdacht gedroeg.’

De dader

De dader van afgelopen vrijdag loopt nog vrij rond. Het gaat om een licht getinte man met een slank postuur en tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg een lichte, bijna witte spijkerbroek met een donkerkleurige jas. Het is niet bekend of dit om dezelfde man gaat.