Action naar pand Kijkshop aan Buitenplein

Een grote wens van veel Amstelveners lijkt dan toch in vervulling te gaan. Diverse bronnen melden aan RTVA dat de Action zich gaat vestigen in het Amstelveense Stadshart. Het Nederlandse bedrijf  dat zich vooral richt op de onderkant van de markt zou het pand van de Kijkshop aan het Buitenplein gaan betrekken. De winkels van Boekenvoordeel en Sneakers maken ook plaats zodat de gehele zuidstrip van het Buitenplein een Action wordt. De komst van een Action is zeer welkom omdat voorlopig nog niet bekend is wie zich gaat vestigen in het V&D-pand. Het is overigens nog niet bekend wanneer de Action daadwerkelijk opent op het Stadshart.

Ook staat er een verandering op stapel in het zogenoemde herenstraatje. Aan de kant waar voorheen boekhandel Venstra was gevestigd zal een grote vestiging van Sport 2000 komen.

De Action heeft ruim 600 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Frankrijk. De policy van het bedrijf is dat zij niet over nieuwe vestigingen praat, buiten wat op de website staat aangeven. Amstelveen wordt daar nog niet genoemd. Ook heeft RTVA Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco dinsdag om een reactie gevraagd op de komst van de Action en de Sport 2000. Zij hebben tot op heden nog niet gereageerd.