Amstelveense oplichter meldt zich bij de politie

Een man van 22 uit Amstelveen heeft zich gisteren gemeld op het politiebureau in verband met een afpersingszaak. Voor dezelfde zaak hield de politie eerder al een 27-jarige Amsterdammer aan.

Ze adverteerden op sekswebsites en lieten hun slachtoffers geloven dat ze snel geld konden verdienen. Zo werd de slachtoffers opgedragen dure telefooncontracten af te sluiten om vervolgens de bijbehorende toestellen over te dragen aan de oplichters. Maar de beloning kwam natuurlijk niet en bleken daarna onbereikbaar, hierdoor bleven ze met grote schulden zitten. De politie vertelt ook dat een aantal slachtoffers is bedreigd.

De andere verdachte trof de politie in Haarlem. Hij was van de derde verdieping gesprongen om te ontkomen aan de aanhouding. Via Burgernet werd de politie getipt dat de man in een parkje zat en kon zo alsnog worden aangehouden. Na de aanhouding moest hij wel naar het ziekenhuis voor rugletsel.