Amstelvener Onno Wesseling hoofdgast bij programma Kunststof

Bij boekhandel Venstra staat zijn tweede roman Suiker – die nauwelijks twee weken geleden uitkwam – op de eerste plaats. In 2013 debuteerde hij met de goed verkochte debuutroman De eeuw van Carlos Moreno Amador. Op 28 april is Onno Wesseling hoofdgast op radio 1 bij het programma Kunststof. Frénk van der Linden interviewt hem.

De auteur Onno Wesseling (Amstelveen, 1967) studeerde fysiotherapie en had een eigen praktijk. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot klassiek zanger en zangdocent, tot een gehooraandoening roet in het eten gooide. Tijdens een rechtenstudie ontdekte Wesseling het schrijverschap als mogelijkheid om zijn verhalen een stem te geven.

De roman Suiker speelt zich af in Venetië en wordt aanbevolen aan liefhebbers van Het parfum van Patrick Süskind en van de romans van Arthur Japin.