Bezuinigingen lokale culturele sector goedgekeurd

Bij de raadsvergadering van 20 april heeft de meerderheid van de partijen gestemd voor het aannemen van de cultuuragenda en daarbij de bezuinigingen van €600.000. Er waren nogal wat kritiekpunten op het vergaderstuk vanwege de bezuinigingen die voornamelijk voor de rekening van Bibliotheek Amstelland kwamen te liggen.

Eerder gaf de SP al aan een motie in te dienen om te vragen waarom de bibliotheek voor een derde van die bezuinigingen moest opdraaien. De motie werd echter niet gesteund door andere fracties,

Een ander aandachtspunt was de kleine rol van wijkgerichte cultuurinstellingen in de cultuuragenda van 2016-2020 ten opzichte van grotere instellingen als Schouwburg Amstelveen.

Zelfstandigheid
Positieve geluiden waren er te horen over de samenwerking tussen de verschillende culturele instellingen en de initiatieven en oplossingen waar zij zelf mee zijn gekomen. Zo was er veel aandacht voor de zelfstandigheid van de bibliotheek, het ter beschikking stellen van ruimten aan bijvoorbeeld kunstenaars uit de gemeente en het betrekken van zorg en welzijn bij het profileren van cultuur in de maatschappij.