Brand vluchtelingenopvang ontstaan in opslagruimte

In de noodopvang voor vluchtelingen aan de Laan van Kronenburg is gisterenavond iets voor middernacht brand geweest. De brand is ontstaan in een opslagruimte van een ondernemer op de begane grond van het gebouw.

In de opslagruimte trof de brandweer een kast waarin brand was ontstaan. De vluchtelingen werden door beveiligers naar de parkeerplaats naast het gebouw gebracht. Uiteindelijk hebben ze ongeveer dertig minuten buiten gestaan.

Zelfontbranding
Uit het onderzoek blijkt dat de brand is ontstaan door zelfontbranding van poetsdoeken met lijnolie, zo meldt de gemeente Amstelveen. In de werkplaats van een van de ondernemers op de onderste verdieping van het pand lagen poetsdoeken met lijnolie. Als de doeken na gebruik niet goed worden behandeld, kan door de broei zelfontbranding ontstaan.

Op deze verdieping verblijven geen vluchtelingen maar wordt verhuurt aan ondernemers. De noodopvang bevindt zich op de tweede en derde verdieping.

Lees ook: Vluchtelingenopvang Kronenburg ontruimd na brand

Foto: Robin Kiestra