Bromfietscontrole zonder boetes bij het Amstelveen College

Op het schoolplein van het Amstelveen College heeft de politie gisteren een bromfietscontrole gehouden waar iedereen vrijwillig aan mee kon deelnemen.

Tijdens deze controle kon en mocht iedereen op de rollenbank, zonder de kans op een boete of een WOK-melding (wachten op keuren).

Laagdrempelig
Met deze laagdrempelige wijze wilden ze iedereen de gelegenheid geven om de constructiesnelheid van zijn/haar snor-/bromfiets te laten controleren.  Een ander doel was om zo op een leuke manier in contact te komen met de scholieren in de wijk.

In totaal zijn er 36 snor-/ bromfietsen gecontroleerd. Daarvan waren er 14 met een (veel) te hoge constructiesnelheid en hadden 22 de juiste constructiesnelheid.

De politie vertelt op hun Facebook: ‘We hebben veel kunnen vertellen over de eisen waaraan het voertuig moet voldoen, bijvoorbeeld reflectoren aan de zij- en achterkant, verplichte linker spiegel en juiste verlichting. We hebben genoten van de zon en het leuke contact met de leerlingen.’