Cherry Blossom Festival groots succes

Vandaag was in de kersenbloesemtuin in het Amsterdamse Bos het Cherry Blossom Festival. Dat is een speciaal festival voor de Japanse gemeenschap. Voorheen was het altijd een besloten feest, maar dit jaar voor het eerst was een gedeelte vrij te bezoeken.

Met Hanami Matsuri, ofwel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. Het is traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen -en de natuur in het algemeen- hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Vanaf het Raadhuis vertrokken een stoet van genodigden, richting de Bloesemtuin. Aldaar werd er ook even stilgestaan bij de Tsunami in Japan, 5 jaar geleden. Er ligt daar speciaal een gedenksteen voor.

Op het festival kwamen veel mensen af. De eerste reacties zijn dan ook postief. Kijkt u voor een uitgebreide reportage aanstaande maandag naar het RTVA Nieuws!