Eerste vluchtelingen aangekomen in Amstelveen

Vandaag zijn de eerste vluchtelingen in Amstelveen aangekomen. Ze zullen verblijven in het kantoorpand aan de Laan van Kronenburg. Uiteindelijk zullen 400 vluchtelingen in het pand verblijven. De vluchtelingen die vandaag zijn aangekomen komen uit opvanglocatie Heumensoord.

Omgebouwd kantoorpand 
Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft het kantoorpand aan de Laan van Kronenburg de afgelopen maanden verbouwd zodat de vluchtelingen hier kunnen verblijven. Ook zijn er in het gebouw schoollokalen aanwezig zodat kinderen gelijk naar school kunnen. Afgelopen donderdag was er een open dag voor inwoners uit Amstelveen. Bekijk dit artikel om te zien hoe het er van binnen uit ziet.

Beelden Robbert Bianchi.

Lees ook: Open dag noodopvang Amstelveen goed bezocht (video)
Lees ook: Open huis noodopvang Laan van Kronenburg 21 april