GVB: “Botsing schuld van bestuurster sneltram 51”

Het GVB heeft een ongevalsanalyse gemaakt over de botsing tussen sneltram 51 en tram 5 wat plaats vond op 1 februari. Hierbij raakten vier personen licht gewond. Het GVB zegt nu dat de bestuurster van sneltram 51 fout zat.

Gezakt voor test
Na het ongeluk kwam de vraag of de bestuurster de sneltram überhaupt wel had mogen besturen. In december was zij niet door een DT-test gekomen. Hier wordt gekeken of bestuurders adequaat reageren op veel prikkels in het verkeer. Medewerkers die de test niet hadden gehaald mochten niet meer op trams rijden, maar nog wel op de metro.

Lijn 51 is echter een sneltram in Amstelveen en Buitenveldert en een metro in Amsterdam. Het GVB besloot dat deze medewerkers nog wel op lijn 51 konden rijden, al kwamen ze daar later op terug. Toch zegt het vervoersbedrijf dat de ongeluk niks te maken heeft met het niet halen van de test. De botsing vond namelijk plaats op een recht stuk, zonder overstekend verkeer.

Lees ook: Trams botsen op elkaar bij halte Oranjebaan
Lees ook: Aantal zwartrijders bij GVB in 2015 verder gedaald