Update: Man pleegt meerdere berovingen in Amstelveen

Op de Meander in Amstelveen is vanavond rond half acht een man gewond aangetroffen. De politie en ambulance kwamen direct ter plaatse.

De man was aanspreekbaar, maar moest wel naar het ziekenhuis. Daar kon de politie achterhalen hoe hij gewond raakte. Daar bleek dat de man beroofd zou zijn, zo meld een politiewoordvoerder.

In de hal van de flat op de begane grond is een grote hoeveelheid bloed waar te nemen. De politie heeft een onderzoek gestart. Ook specialisten van de Forensische Opsporing komen onderzoek doen.

De politie roept ook eventuele getuigen op, die een verdachte situatie op de Meander hebben gezien.

Update 22.45:

Een woordvoerder van de politie meldde dat dit incident op de Meander verband houd met 3 andere incidenten in Amstelveen. Daar zijn twee auto’s bij betrokken, waar de politie al eerder op facebook een opsporingsbericht voor plaatste. Het gaat om een Opel Astra, zwart van kleur met kenteken 58-PZD-9 en een Daihatsu Cuore, rood van kleur met kenteken RF-GF-36. Meer informatie volgt.

Update 23.00:

Omstreeks 19.15 uur heeft een man op het Stadsplein een stel geprobeerd te beroven van hun geld. Dat mislukte en de dader ging er vandoor. Hierbij raakte niemand gewond. Ongeveer een kwartier later kreeg de politie de melding van een gewonde man op de Meander. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft dezelfde dader die bij het stel op het Stadsplein toesloeg ook deze man gewelddadig geprobeerd te beroven.

Kort daarna kreeg de politie de melding dat op de Burgemeester Rijnderslaan onder bedreiging een auto is gestolen. Het is een zwarte Opel Astra met het kenteken 58-PZD-9. Even later werd een vrouw op de Dignahoeve beroofd van haar auto. Dit is een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36.

Het lijkt erop dat één dader verantwoordelijk is voor de incidenten. We zijn op zoek naar een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft donkerbruin golvend haar. Hij droeg een halflange jas tot op de heup en droeg een zwarte rugzak bij zich.

De politie is op zoek naar de dader en de auto’s. Was u getuige of heeft u meer informatie over de incidenten of de dader, belt u dan 0900-8844. Ziet u de gestolen auto’s ergens rijden of geparkeerd staan, belt u dan de politie via 112.