Martin Garrix documentaire The Ride in première

De documentaire The Ride over Martin Garrix is maandagavond wereldwijd in première gegaan in het Amsterdamse Pathé Tuschinski. De film belicht het leven van de jonge en succesvolle dj. Met exclusieve backstagebeelden en homevideo’s uit Martins jeugd volgen we de totstandkoming van zijn carrière.

In de MTV documentaire is te zien hoe de Amstelvener, geboren als Martijn Garritsen, op 11-jarige leeftijd begon als ‘DJ Marty’. Hij draaide aanvankelijk op plaatselijke feestjes en bruiloften, maar tekende op zijn veertiende al zijn eerste deal met Spinnin’ Records.
De hit Animals was de doorbraak voor Martin Garrix. Het nummer is gebaseerd op een zelfgemaakte rif die hij na jaren herontdekte op zijn computer. In 2013 stond het nummer in de top van de dance hitlijsten over de hele wereld.

De documentairemakers volgden de dj maandenlang tijdens zijn tournee en spraken met onder meer met Martin’s ouders en zijn mentor Tiësto. Ook komt R&B-popster Usher -met wie Martin vorig jaar de hitsingle Don’t Look Down uitbracht- aan het woord.

De documentaire is aanstaande zondag 17 april om 20.30 uur te zien op MTV.

RTVA besteedt in haar nieuwsuitzending uitgebreid aandacht aan de documentaire.