UPDATE: Meanderrover vrijdag gearresteerd in Amsterdam

De man die woensdagavond een bewoner van de Meander tot bloedens toe met een zaklantaarn sloeg en tevens verantwoordelijk was voor een poging tot straatroof en twee zogenoemde ‘carjackings’ is gistermiddag -vrijdag 8 april- opgepakt in Amsterdam. Dit melden bronnen aan RTVA.

De politie had na de bizarre rooftocht door Amstelveen een 25-tal rechercheurs op de zaak gezet. Deze hebben het hele land afgezocht naar het Oost-Europese type. Uiteindelijk kon hij in onze hoofdstad in de kraag worden gevat.

Het slachtoffer van de roof is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

UPDATE 14.46 uur: De politie is nog op zoek naar een auto die woensdagavond op de Dignahoeve werd geroofd. Het gaat om een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36. Ziet u deze auto rijden, ergens staan of hebt u meer informatie over de incidenten van woensdagavond, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Als u de auto aantreft, raakt u deze alstublieft niet aan, mogelijk bevat het voertuig nog sporen.