Meerdere meldingen van gebakken spons in Middenhoven

Enkele weken geleden hadden we er al een bericht over, dat er in Middenhoven gebakken spons was aangetroffen. Vandaag berichtte wijkagent Tom IJff op Facebook over dit fenomeen. Er zijn namelijk meerdere meldingen gekomen vanuit Middenhoven.

Gebakken spons is voor honden levensgevaarlijk. Door de gebakken laag, denken honden dat het een lekker hapje is. Eenmaal in de maag kan de spons opzwellen, waaraan de hond uiteindelijk kan overlijden.

Volgens de wijkagent krijgt de politie regelmatig meldingen vanuit Middenhoven. De vondst van gebakken spons op De Eindhoeve en de Uitvlugt zijn recente meldingen, maar er verschijnen soms ook meldingen van gebakken spons in andere (stads)parken in Amstelveen.

Mocht u gebakken spons hebben aangetroffen, kunt u melding maken bij de politie via 0900-8844.