Poolse bommelder Schiphol weer vrijgelaten

De Poolse man die er voor zorgde dat een deel van Schiphol moest worden ontruimd, nadat hij had gezegd een terrorist te zijn, is vanochtend weer vrijgelaten.

De 25-jarige man is gedagvaard en moet zich op 21 juni bij de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor het doen van een valse bommelding. Ook wordt hij verdacht van diefstal. Hij had namelijk twee rugtassen bij zich waarvan er een gestolen bleek.

Lees ook: Dakloze Pool verantwoordelijk voor afsluiting Schiphol

Tegen passerende marechaussees zei hij dat hij een terrorist was. Op de vraag of hij een bom had antwoordde hij ja, waarna hij dit weer ontkende. Hij werd aangehouden en zijn rugtassen bleven achter op de Schiphol Boulevard.

Een hond van de Marechaussee sloeg aan bij één van de rugtassen, hierdoor ontstond de indruk dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in zouden zitten. Onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie wees uit dat dat niet het geval was.

RTL nieuws meldt dat de Pool na een tussenlanding op Schiphol zijn vlucht had gemist en een paar biertjes had gedronken. Volgens de advocaat heeft de Pool alleen ‘een stommiteit begaan’.

Lees ook: Grote paniek op Schiphol na ‘verdachte situatie’