Rabbijn en dominee gaan samen voor in Kruiskerk Amstelveen

Rabbijn Awraham Soetendorp en dominee Sieb Lanser gaan samen voor in een bijzondere kerkdienst op zondag 1 mei om 10.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere viering in een christelijke kerk is in Nederland vrij uniek. Deze jaarlijkse gezamenlijke viering  op de eerste zondag in mei – rondom 4 en 5 mei – maakt deel uit van het project Goede buren in Elsrijk, een samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk, de Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld.

Rabbijn Soetendorp is sinds 1968 rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede. Hij probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo zet hij zich bijvoorbeeld in voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien dat het ook anders kan.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.