Vervroegd besluit rondom de verdiepte ligging A9

Minister Schultz neemt dit kwartaal al een besluit rondom de verdiepte ligging van de A9 bij Amstelveen, terwijl eind dit jaar eigenlijk de bedoeling was.  De besluitvorming gaat daarom negen maanden sneller dan gedacht, staat te lezen op de website Cobouw.

Over een lengte van 25 kilometer wordt de A9 verbreed naar twee keer vier rijbanen met vluchtstrook. Met het huidige ontwerp komen er twee overkappingen bij het Oude Dorp (249 meter lang dak) en eentje bij het Stadshart ter hoogte van de Keizer Karelweg. Daarnaast komt er nog een fietsbrug als vervanging van het huidige tunneltje bij de Meander.

Het vroege besluit van de minister zal er overigens niet voor zorgen dat de bouw eerder aanvangt, Deze zal volgens planning eind 2019 van start gaan.