Zwemlocaties deze zomer omgeving Amstelveen

Het zwemseizoen start officieel zondag 1 mei. In de provincie Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.

Zwemlocaties omgeving
Amstelveners kunnen veilig zwemmen bij De Grote Speelweide in het Amsterdamse Bos, het Oosterbad in Aalsmeer, en bij de Westeinderplassen in Kudelstaart.

Groenstrand en Zandstrand
Dit jaar krijgen 8 zwemplekken die de waterkwaliteitsklasse ‘slecht’ hebben een permanent negatief zwemadvies dat het gehele zwemseizoen van kracht zal zijn. Dit is een gevolg van een bepaling in de Europese zwemwaterrichtlijn. Dit geldt ook voor het Groenstrand en Zandstrand in Ouderkerkerplas.

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl