Magisch cadeau van vrijmetselaars voor zieke kinderen

Vanmorgen heeft de Voorzittend Meester van Vrijmetselaarsloge Eendracht, Rob ter Keurs, een bijzonder cadeau aangeboden aan de Amstelveense gemeenschap. Wethouder Jeroen Brandes nam, als vertegenwoordiger van de gemeente, het geschenk in ontvangst. Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan trakteert de loge kinderen in Ziekenhuis Amstelland op magie.

Het cadeau betreft een ‘magische’ training voor de pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen in Ziekenhuis Amstelland door de organisatie Magic Care. Het belangrijkste doel van Magic Care met haar dertig goochelaars is het bijdragen aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkelingen van zieke kinderen. Door kinderen in hun kracht te zetten kunnen zij weer kind zijn, zorgeloos en speels. Met deze training kan het verpleegkundige personeel zelf de kinderen goocheltrucs leren. De kinderen krijgen een doosje met trucs en gaan onder begeleiding oefenen. Als de kinderen het onder de knie hebben, kunnen zij hun ouders, het bezoek en de verpleging laten zien wat zij allemaal kunnen.”

Wethouder Jeroen Brandes reageert enthousiast:”Een verblijf in het ziekenhuis is, zeker voor kinderen, al vervelend genoeg. Het mooie van dit soort initiatieven is dat de kinderen niet alleen wat afleiding krijgen, maar ook nog eens de kans krijgen iets te leren waarmee ze zelf weer andere mensen kunnen vermaken.”

Ida Zwaan, manager Vrouw & Kind centrum Ziekenhuis Amstelland: “Namens de kinderen die hier verpleegd worden heel hartelijk dank! Dit geeft onze medewerkers een kans om op een ontspannen manier de kinderen af te leiden van hun ziek zijn.”

Op de foto van links naar rechts: Arjan van Vembde (Magic Care), Marlies Greve (Magic Care), Jeroen Brandes (Gemeente Amstelveen), Rob ter Keurs (de Eendracht), Ida Zwaan (Ziekenhuis Amstelland).