Aalsmeerse booteigenaren krijgen brandveiligheidadvies van brandweer

Met het mooie weer zoeken veel mensen verkoeling op het water. Ook in de Aalsmeerse jachthavens neemt de drukte toe. Gemeente Aalsmeer en Brandweer Amsterdam-Amstelland vinden de veiligheid op het water belangrijk. Aanstaande vrijdag 13 mei geven de adviseurs van Brandweer Amsterdam-Amstelland de hele dag brandveiligheidsadviezen aan booteigenaren van de jachthavens De Stormvogel, Kerkhoven en Harting & Zn. in Aalsmeer.

Mensen die een boot bezitten of huren zijn zich niet altijd bewust van de risico’s aan boord: gas en andere brandstoffen, zoals benzine en diesel. Bovendien zijn steeds meer boten van kunststof en is er meestal heel wat brandbaar materiaal aan boord, zoals hout en zeildoek. Op boten met een kajuit bestaat de kans dat koolmonoxide ontstaat doordat er aan boord wordt gekookt of gebakken. Omdat regelmatig mensen op een boot blijven slapen zijn een rookmelder en koolmonoxidemelder daarom geen overbodige luxe. 
Meer informatie en tips over brandveiligheid aan boord: www.brandweer.nl/amsterdam-amstelland.