Action komt naar Winkelcentrum Middenhoven

De komst van in ieder geval één Action-filiaal naar Amstelveen is zeker. De populaire discounter wil zich gaan vestigen op winkelcentrum Middenhoven.  Paul van der Eng van winkelcentrumeigenaar Hoorne Vastgoed bevestigt dit tegenover RTVA.

“Zeker met de ontwikkeling van winkelcentrum Westwijk en het Stadshart hebben we ons de afgelopen tijd gebogen over onze concurrentiepositie. We zijn dan ook heel blij dat een grote trekker als de Action naar Middenhoven komt en dat ze daarbij een langjarig contract hebben getekend.,” aldus Van der Eng.

De Action zal zich gaan vestigen aan de buitenkant van het winkelcentrum op de plek waar nu onder meer Kruidvat en de fietsenwinkel zetelen. De drogisterij gaat dan de ruimte van de voormalige Blokker betrekken.  In de plannen is ook een verhuizing van de slager opgenomen. Deze zal zich gaan vestigen in het pand waar nu de opticien zit. Voor de fietsenwinkel van Van Nieuwkerk zijn nog geen concrete plannen.

Door het verdwijnen van de fietsenzaak en de verhuizingen van Kruidvat en Blokker ontstaat er bijna genoeg ruimte voor een Action.  Het pand zal in ieder geval nog naar voren richting tramhalte worden uitgebreid en ook de laad- en losruimte die achter de winkels ligt gaat worden bebouwd. Omdat de voorgenomen veranderingen binnen het bestemmingsplan vallen, kan er door Hoorne snel worden gehandeld.  Hoorne wil in ieder geval dat Middenhoven ook aan de buitenkant meer uitstraling als winkelcentrum gaat krijgen.

Van der Eng; “In samenspraak met de gemeente gaan we ook kijken wat er aan de buitenruimte van het winkelcentrum kan worden veranderd. Bijvoorbeeld de parkeerplaatsen voor het winkelend publiek zijn versnipperd. Onduidelijk is waar bewoners en bezoekers van het winkelcentrum kunnen parkeren. Dat willen we gaan aanpakken.”

Op interne verhuizingen en het eventueel verdwijnen van fietsenwinkel Van Nieuwkerk wil Van der Eng nog niet ingaan zolang er nog gesprekken worden gevoerd met betrokken winkeliers.