Het Bacchus wijnfestival is er weer!

Bacchus Wijnfestival 2016

Voor de festivalganger is er genoeg te doen deze zomer, maar speciaal voor de wijnliefhebber (en zijn/haar vrienden en vriendinnen) staat het Bacchus Wijnfestival twee weekenden in juni in het Amsterdamse Bos. Dat zijn dus twee weekenden om volop te drinken, te eten, te proeven en te genieten.

Bacchus PosterHet festival heeft pop up restaurants, foodtrucks, proeverijen en een podium om iedereen te verwennen met het lekkerste eten en de beste muziek, maar bij Bacchus draait het natuurlijk om de wijnen. Er zijn stands van wijnwinkels uit Amsterdam en omstreken en voor degene onder ons die niet weten wat ze willen (of gewoon van alles willen uitproberen) zijn er ook proeverijen. Daar kun je bijzondere wijnen (en port! mmmm) uitproberen en uitleg krijgen over wat ze zo bijzonder maakt. Ook zijn er voor de aspirant sommelier workshops en masterclasses waar je onder het genot van een hapje uitleg krijgt over de wijnen.

Maar wist je dat je nog veel meer kan doen met wijn? Op het festival kun je meedoen met de “Cheese war”, er is een photoshoot waarmee je een reis naar de Languedoc in Frankrijk kunt winnen en nog veel meer. Voor de echte wijnliefhebber is er dus genoeg te doen maar ook biertjes, cocktails en fris zijn ruimschoots aanwezig. Of kom gewoon voor de muziek: Elke avond wordt de line up door een andere club verzorgd, zo zijn Disco Dolly, Chicago Social Club, Vrijmibodisco, FRITS, Festimi en 22TRACKS erbij om voor de muziek te zorgen.

De data van het festival zijn verdeeld over twee weekenden: 10, 11 en 12 juni en 17, 18 en 19 juni. Hebben we je lekker gemaakt voor een wijntje? Kijk dan hier voor kaarten en meer informatie over de line-up van wijn, foodtrucks en natuurlijk muziek.

Bacchus Festival
http://www.bacchuswijnfestival.nl