Beste authentieke pizzabakker werkt in Amstelveen

Pizzaiolo Pasquale van restaurant Villa Borghese uit Amstelveen heeft afgelopen weekend het NK Pizzabakken in de houtoven gewonnen op het Italië Evenement in Haarzuilen.

Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht te brengen van Italië-liefhebbers. De pizzabakkers (pizzaioli) werkten allen met een houtoven (Forno a Legna). Niemand kon de pizza’s van meesterbakker Pascquale evenaren.

Het was voor het derde jaar dat Maestro Events  het kampioenschap organiseerde. Villa Borghese, gevestigd aan Laan Nieuwer Amstel, opende begin dit jaar opnieuw haar deuren na een overname en investeerde onder andere in een traditionele houtoven.