Beveiligers Schiphol starten deze week met acties

Vakbond FNV meldt dat reizigers op Schiphol deze week al rekening moeten houden met acties van beveiligers op Schiphol. Wanneer precies de actie plaatsvindt is nog niet  bekend.

“Op een nader te bepalen moment houden de beveiligers een korte werkonderbreking”, meldt de vakbond. Het worden de eerste acties sinds het verstrijken van het ultimatum van de vakbond aan Schiphol en de beveiligingsbedrijven.

Reizigers worden op tijd ingelicht over het hoe en waarom van de acties. Met de acties protesteren de beveiligers tegen de werkdruk die volgens hen te hoog is, met name sinds de invoering van Centrale Security in 2015.

FNV Beveiliging wil met de acties een signaal afgeven aan de directies. De acties zullen volgens de vakbond “zo min mogelijk hinder” voor de reiziger opleveren en vormen geen extra risico’s wat betreft de veiligheid.

De vakbond laat weten dat de actiefrequentie en de duur van de acties worden opgevoerd naarmate het langer duurt tot Schiphol en de beveiligingsbedrijven komen met een bevredigend antwoord.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl