Bijzondere jury bij finale Popprijs Amstelland 2016

De grote finale van Popprijs Amstelland 2016 vindt plaats op 20 mei in P60 te Amstelveen. De bands worden door dit jaar door een bijzonder jurypanel beoordeeld.

Bijzonder jurypanel 
Het jurypanel dat de finalisten zal gaan beoordelen op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie bestaat uit Xander de Buisonjé (artiest, entertainer en presentator), Ferry Roseboom (eigenaar en oprichter van Excelsior Recordings), Eric van de Bovenkamp (toetsenist van o.a. Marco Borsato), Maaike Veeningen (Wethouder van Kunst & Cultuur) en de directeur van P60 Amstelveen, Gerard Lohuis. De presentatie van de finale is in handen van Matthijs den Hollander, Stadsdichter van Amstelveen.

De vijf bands die zij beoordelen zijn Kurt Rosa, wiens talent momenteel de aandacht trekt van 3FM-DJ Giel Beelen, The Estate, de Nederlandstalige rock/popformatie Beyond The Joke, de jonge alternative rockers van Blind Summit uit Amstelveen en het groovende 12:04.

Mooie prijzen
De winnaar mag naast de titel winnaar Popprijs Amstelland 2016 ook een prijzenpakket mee naar huis nemen dat beschikbaar is gesteld door de officiële sponsoren van Popprijs van Amstelland. De grote winnaar krijgt onder andere een optreden op Amsterdam Woods Festival 2016 en Stadspleinfestival 2016, €150.- shoptegoed bij Soundshop Amstelveen, een dag opnemen in de studio van Studio Peggy51, 400 custom plectrums met opdruk vrijgegeven door Gooise Gitaren en Plectrum Online.nl, en een fotoshoot in de studio of op locatie door Jeroen Otto Fotografie. De nummers twee en drie krijgen een exemplaar van De Muzikantengids van Libris Venstra en Jack Daniel’s goodies.

Meer informatie: P60