Blauwe zones controle van 23 tot en met 28 mei

In de gemeente Amstelveen is een aantal blauwe zones. Een blauwe zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden, zoals dichtbij winkels en gezondheidscentra.
Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen minimaal één maal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden.

De handhavingacties worden ingezet om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Wanneer er meldingen binnenkomen over misbruik van de blauwe parkeerzones wordt hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen opgetreden. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, worden wel meegenomen buiten de “week van de blauwe zone”.