Expositie Marcel Straver en Marjolein Berger-Vos op Buitenplaats Wester-Amstel geopend

De expositie van kunstschilder Marcel Straver en beeldhouwster Marjolein Berger-Vos is op zondag 1e Pinksterdag feestelijk geopend. Beide kunstenaars vertelden op inspirerende wijze over hun werk en wat hen beweegt. In de expositieruimte van Buitenplaats Wester-Amstel zijn de kleurrijke schilderijen en bijzondere beelden met gedichten nog tot en met zondag 29 mei te zien.

Marcel Straver is in 2010 met schilderen begonnen. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij schildert o.a. bij Atelier De Kromme Mijdrecht en volgt bij Classic Art Atelier in Maarssen de nieuw gestarte klassieke academie-opleiding.
“Ik schilder graag mijn eigen gekleurde wereld, mijn eigen interpretatie van wat ik waarneem. Soms blijf ik daarbij wat dichter bij de werkelijkheid en soms abstraheer ik meer. De onderwerpen blijven vaak herkenbaar en zijn altijd met liefde voor detail en structuur uitgewerkt. Neem een kijkje in mijn ‘gekleurde wereld’. Ik werk autonoom én in opdracht. Op doek, maar ook op muur of…”

Marjolein Berger-Vos volgde het BBA en internationale MBA-programma aan Nyenrode Business Universiteit, werkte jaren in de ICT en in Werving en Selectie. In 2003 begon ze te beeldhouwen met steen en ervoer de krachtige metafoor van het beeldhouwproces voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties.
“Elk beeld geeft me inzicht, maakt me bewust en zorgt voor een innerlijk veranderings­proces. Het beeldhouwproces zelf, met aandacht doorlopen, speelt daarbij de hoofdrol. Het uiteindelijke beeld is een liefdevolle herinnering aan het proces. Liefde en schoonheid vormen voor mij steeds weer de basis, wat overigens niet betekent dat het proces niet pijnlijk of verdrietig kan zijn. Liefde staat voor mij voor vertrouwen, het is goed zoals het is, en verbondenheid. Schoonheid staat voor mij voor troost, voor het licht in onszelf.”

De expositie is geopend van donderdag t/m zondag, van 12.00 uur – 16.30 uur. Een of beide kunstenaars zijn aanwezig om meer te vertellen over hun werk.

Buitenplaats Wester-Amstel is gevestigd aan Amsteldijk-Noord 55 in Amstelveen.
Meer informatie: wester-amstel.nl