Familielezing Vincent Icke in de bieb

Niemand minder dan de populaire hoogleraar Vincent Icke komt op 5 juni  naar de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Tijdens zijn familielezing vertelt hij, in voor iedereen begrijpelijke taal, over Botsende zwarte gaten. Over hét moment, nog niet zo lang geleden, waarop de eerste zwaartekrachtgolven ook daadwerkelijk zijn waargenomen. Een wereldontdekking!

Vincent Icke, hoogleraar aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden, combineert zijn kennis van de natuurkunde met zijn ervaring op populair-wetenschappelijk gebied. Zonder moeilijke formules te gebruiken, vertelt hij de basisprincipes van abstracte begrippen als supersymmetrie en ruimtetijd op heldere wijze. Aan de vele zelfgemaakte illustraties en modellen merk je dat Vincent Icke ook beeldend kunstenaar is. Hierdoor worden enkele complexe onderwerpen een stuk inzichtelijker gemaakt.

De familielezing is geschikt voor iedereen van 9-99 jaar. Kaarten zijn online te koop via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.
De familielezing begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur.