Fietsen met ouderen op een duofiets door Amstelveen

Wel eens gehoord van de duofiets? Vandaag ging het ‘duofiets promotieteam’ langs op verschillende locaties zodat mensen kennis konden maken met de fiets.

Het is namelijk niet zomaar een fiets. Op een duofiets zit je met z’n tweeën naast elkaar. Beiden kunnen fietsen, maar het is ook mogelijk dat een persoon de voeten stil houdt of meefietst zonder kracht te zetten. Handig voor ouderen en mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar dat nog wel graag zouden willen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de fiets in Amstelveen. Diverse zorg instellingen/organisaties in Amstelveen stellen een duofiets (meestal) gratis ter beschikking.

Leren fietsen
Het is natuurlijk handig om eerst te weten hoe je met zo’n fiets moet omgaan. Dit hebben ze allemaal in een flyer gezet samen met de locaties waar je een fiets kan huren. Klik hier voor de flyer voor de duofiets.

Lees ook: Twee vrolijke fietsen in Amstelveen gespot