Geld inzamelen met Zumba voor Braziliaanse krottenwijken

Op 21 mei kun je je in het Amsterdamse Bos even in Brazilië wanen. Door middel van een Zumba-workshop zamelt de vrijwilligersorganisatie ‘Help Mij Leven’ geld in voor de FavelaGames, een meerdaags sporttoernooi voor kinderen in de sloppenwijken van Brazilië. Help Mij Leven wilt de kinderen even de drugbendes en gewelddadige politie doen vergeten door hen te betrekken bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tijdens de FavelaGames strijden de kinderen van verschillende sloppenwijken tegen elkaar bij vijf Olympische sporten; voetbal, atletiek, tafeltennis, volleybal en handbal. Ook zal het geld dat ingezameld wordt bijdragen aan het bouwen van een sporthal zodat de kinderen ook na de FavelaGames kunnen blijven sporten. Om een bijdrage te leveren aan deze actie kun je meedoen met de Zumba-workshop, inschrijven kan hier en meer informatie over de FavelaGames vindt je op FavelaGames.org.

De Zumba-workshop vindt plaats bij het kleine kinderbad in het Amsterdamse Bos van 13:00 tot 15:00 en kost €15,- inclusief hapje en drankje.