Gemeentesecretaris Meijer lijkt Amstelveen nu al te verlaten

Gemeentesecretaris Alexander Meijer lijkt het nog niet eens een jaar in de Amstelveen te hebben uitgehouden. Al langer gingen de geluiden de ronde dat Meijer niet zou aarden in onze gemeente en dat is nu geëscaleerd. Meijer is afgelopen week niet op het gemeentehuis verschenen en bronnen melden aan RTVA dat hij ook niet meer zal terugkeren.

Alexander Meijer volgde per 1 september 2015 Rein Schurink op die na een dienstverband van 14 jaar met pensioen ging. De gemeente zocht destijds een ervaren manager met kijk op bestuurlijke processen, die ook de ambtelijke organisatie met de eisen van deze tijd mee kon laten groeien. Meijer voldeed aan dit profiel. Hij werkte al 18 jaar bij verschillende overheidsorganen en hield zich de voornamelijk bezig met vernieuwing binnen gemeenten.

“Niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook als verandermanager heeft hij zijn sporen verdiend. Hij is innovatief, ondernemend en denkt in kansen en oplossingen. Dat past bij een college dat ruimte wil geven aan Amstelveen en initiatieven vanuit de stad stimuleert,” meldde de gemeente bij zijn aanstelling.

Na ruim acht maanden lijkt het erop dat beide partijen toch niet aan elkaar konden wennen en dat het einde verhaal voor Meijer is.