Gezocht: nieuw werk voor trouwe krantenbezorger Nick

Nick van den Bos bracht een half jaar lang vol overtuiging en heel zorgvuldig de kranten rond in de Westwijk. Door omstandigheden kan hij zijn werk niet langer meer doen. Vandaag fietst Nick nog een keer door de wijk om de klanten te vertellen dat hij ermee stopt.

De reden van zijn stoppen ligt gevoelig. “Vooral met het onder tijdsdruk werken vind ik wel eens lastig, daar heb ik wel eens moeite mee”, zegt Nick met tegenzin, want hij wil het er liever niet over hebben.

Nick hield van zijn werk. Hij deed het misschien niet snel maar wel precies. Er waren nooit klachten. Integendeel: in korte tijd heeft Nick een grote indruk gemaakt in de buurt. “Ik vind het onbergrijpelijk dat het afgelopen is”, zegt buurtbewoonster Valerie Groentenman teleurgesteld. “Hij was altijd zo vriendelijk en we hadden altijd hele leuke gesprekjes”.

Nick is anders. Maar dat wil niet zeggen dat hij minder goed kan werken. Hij is super behulpzaam en toegewijd. Hij maakt altijd met iedereen een praatje. Hij heeft nog nooit een krant verkeerd bezorgd. En hij weet uit zijn hoofd precies waar iedereen woont. Hij kan zelfs aan de nummerborden zien wie er in de auto zit.

Het liefst wil Nick zo normaal mogelijk zijn, en ook gewoon elke dag werken. Nu is Nick op zoek naar een nieuwe baan, waar hij minder onder druk gezet wordt en waar de mensen wel waarderen hoe hij is en wat hij kan. Het werk moet niet in de ochtend zijn, want Nick heeft last van een slaapritmestoornis. En de werkgever moet rekening houden met wat hij wel en niet kan. Nick kan heel goed met cijfers werken. Hij vergeet nooit een getal. Een baan met veel nummers zou ideaal zijn voor hem, bijvoorbeeld sorteerwerk of productiewerk.


Een bijdrage van Robbert Bianchi van onze mediapartner NH.