Dit jaar recordopbrengst voor ARC KiKA Rugby Toernooi

Afgelopen 5 mei werd het ARC KiKA Rugby Toernooi voor de vierde keer georganiseerd. De hele dag door genoten zo’n 1.000 aanwezigen van sportief jeugdrugby voor het goede doel KiKa. Uiteindelijk is er het recordopbrengst van 4.412,45 euro opgehaald.

Voor deze vierde editie van het inmiddels populaire ARC KiKa Rugby Toernooi hadden zich in totaal 36 jeugdteams in verschillende leeftijdsklassen aangemeld. Naast de Mini’s, Cubs en Junioren (10 t/m 16 jaar) konden dit jaar voor het eerst ook Turven en Benjamins (5 t/m 9 jaar) deelnemen. Op vijf velden namen de teams uit diverse streken o.a. Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Castricum, Alkmaar, Rotterdam, Naarden en Breda het tegen elkaar en de teams van thuisclub ARC op.

Aftrap door de wethouder
Het toernooi opende met een kort welkomstwoord door ARC voorzitter Nick Gale, gevolgd door lovende woorden van de Amstelveense sportwethouder Peter Bot. De wethouder kwam daarna zelf in beweging door op het hoofdveld de aftrap te verrichten van de eerste wedstrijd.

Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de winst met de volgende winnaars per leeftijdsklasse: Junioren – Castricum, Cubs – Rugby Academy1, Mini’s – ’t Gooi, Benjamins – Hilversum en Turven – Diok. Het toernooi besloot in de namiddag met de prijsuitreiking voor de spelers en de trekking van de loterij voor het goede doel. Zo was het 4e ARC KiKa Rugby toernooi uiteindelijk goed voor een recordopbrengst van € 4.412,45.

Foto: Damiaan Zwietering
Tekst: Stephan van de Ven