Rust in Aalsmeer en Uithoorn: Aalsmeerbaan gaat weekje dicht

Inwoners van Aalsmeer en Uithoorn die last hebben van het geluid van vliegtuigen, kunnen uitkijken naar een weekje rust. Tussen maandag 6 juni en maandag 13 juni gaat de Aalsmeerbaan dicht voor onderhoud. Zo meldt luchtvaartverslaggever Doron Sajet van mediapartner NH.

Luchthaven Schiphol meldt dat de Aalsmeerbaan, die officieel baan 18L-36R heet, een week dichtgaat voor regulier onderhoud. Terwijl inwoners van Aalsmeer en Uithoorn een weekje zouden kunnen uitslapen, moeten omwonenden van de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan juist rekening houden met meer overlast.

De Aalsmeerbaan is een zogenaamde secundaire baan. De Polderbaan en de Kaagbaan worden bij voorkeur het meest ingezet voor starts en landingen, omdat het gebruik van die twee banen voor de minste overlast zorgt.

Momenteel werk de luchthaven aan het onderhoud van de Zwanenburgbaan. Dat onderhoud moet volgende week dinsdag zijn afgerond.

Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok