Taakstraf voor Amstelvener die eigen deurwaarder speelt

Een 37-jarige man uit Amstelveen heeft tachtig uur taakstraf, waarvan veertig voorwaardelijk gekregen, omdat hij zelf voor deurwaarder speelde bij een zakenpartner in Uithuizen. Dat meldt RTV-Noord.

Begin maart ging de man uit Amstelvener samen met een 45-jarige bekende uit Groningen naar Uithuizen. Beiden hadden een behoorlijke som geld tegoed van de Uithuizer. Ze belden bij zijn huis aan, liepen naar boven en namen de tv, de laptop en een mobiele telefoon mee.

Onze plaatsgenoot begeleidde de Uithuizer, met wie hij ook bevriend was, juridisch en financieel bij het opstarten van zijn eigen bedrijf. Hij had duizenden euro’s uit eigen zak in het bedrijf van zijn vriend gestoken, maar zag er ondanks de beloofde gouden bergen geen cent van terug.

Hij was het zat en besloot zelf zijn geld op te halen.  De rechter neemt hem kwalijk dat hij het initiatief heeft genomen. De Groninger, die hij had overgehaald mee te gaan, kreeg een lagere straf: veertig uur werken, waarvan twintig uur voorwaardelijk.